4/6/17

RECULL D'INFORMACIÓ SOBRE EL PROCÉS REPRESSIU CONTRA ELS #27delaUAB?

 
                          Els estudiants tancats al rectorat de la UAB. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital

En aquesta entrada fem una crònica i recull d'informació de l'ocupació del rectorat de l'UAB que va començar el 17 d'abril de 2013 i va acabar un mes més tard, el 17 de maig. 

CONTEXT DE L'OCUPACIÓ
 
L'ocupació del rectorat de la UAB la van dur a terme estudiants de l'Autònoma amb el suport de moviments socials i seccions sindicals vinculades a la lluita per la defensa de la universitat pública per exigir la reducció de  les taxes universitàries, que havien patit un increment del 66%, per aturar l'acomiadament de professorat i per exigir l'aplicació de mocions aprovades pel claustre de la Universitat Autònoma de Barcelona.
En definitiva, una lluita basada en la necessitat de preservar el dret de tothom accedir a l'educació i, en aquest cas, a la universitat.
Una lluita perquè la universitat no sigui un espai només reservat a aquella gent privilegiada que es pot permetre el seu cost. 
Una lluita perquè la universitat continuï sent pública i no estigui al servei dels beneficis dels inversors en educació.

Criminalització de l'ocupació...
Tres anys després d'aquesta protesta, a l'estiu del  2016, 27 persones, entre elles 25 estudiants i ex-estudiants, un membre del PAS, i l'Ermengol Gassiot, professor de la UAB i secretari general de CGT Ensenyament Catalunya, reben les peticions de pena per part de fiscalia que es tradueixen en d'11 anys i 5 mesos a 14 anys de presó i 380000€ de multa per delictes de coaccions i desordre públic. La petició del fiscal  s'ha basat en la denúncia iniciament de Silvia Carrasco, militant d'ICV, que en aquell moment exercia de Vicerrectora d'Estudiants. El seu advocat és
 "amparándose en el marco de la representación de estudiantes de la UAB, en ejecución de un plan preconcebido, amparándose en el legítimo derecho a la protest estudiantil, desarrollaron una secuencia de comportamiento criminal ejecutado en varias fases sucesivas, previamente planificadas, con el objetivo de: paralizar progresivamente la gestión de los órganos de gobierno de la UAB, restringir o impedir el derecho de acceso al lugar de trabajo del personal laboral (...), así como causar todos los desperfectos posibles dentro de las instalaciones" 
i més tard, al 2015, també entra el rectorat de la UAB es presenta com a acusació particular. 

Aquest mes de maig de 2017,  des del jutjat d'instrucció núm. 3 de Cerdanyola s'emet l'auto d'obertura de judici oral i el jutge Claudio Alejandro Montero Fernández imposa una fiança de 511.835,05 euros a les processades...

PER QUÈ ES CRIMINALITZA AQUESTA OCUPACIÓ?
 
Des que les encausades van rebre la petició de fiscalia, tant des de CGT com des de la Plataforma Som 27 i més s'han realitzat molts actes als Països Catalans i a l'estat espanyol per explicar arreu quines són les veritables causes de la criminalització d'aquesta protesta, que tothom coincideix que sempre es va mantenir de forma pacífica i si més no, no va anar més enllà que moltes d'altres que s'havien donat prèviament.

S'han fet xerrades, s'han aprovat mocions, s'han fet manifestacions, s'han escrit articles... I totes les accions han tingut una reacció comuna per part de les persones assistents: perplexitat i incredulitat davant del cas i de la seva judicialització.
 
A Reus, el 25 d'octubre vam organitzar una de les xerrades. Us animem a escoltar la gravació, on les intervencions de l'Ermengol i de la Cèlia posen llum a les causes que fan desencadenar aquest procés político-judicial completament desproporcionat que respon a finalitats molt clares: protegir els inversors universitaris i criminalitzar el dret a protesta a l'empara de la llei mordaça.
Ho hem de tenir molt clar, ens hi juguem molt, aquest cas representa UN ATAC POLÍTIC A L'EXERCICI DE LA REIVINDICACIÓ DE LES LLIBERTATS.
 
 


PUBLICACIONS RELACIONADES

1. Manifest #Som27iMÉS
http://deixadeserunailla.blogspot.com.es/2016/09/manifest-per-la-despenalitzacio-de-la.html

Notícies relacionades amb la petició de fiscalia
2.Petició fiscal d’11 anys de presó al secretari general de la CGT, 25 estudiants i un PAS de la UAB (Tomeu Ferrer)
http://diaritreball.cat/peticio-fiscal-d11-anys-i-5-mesos-de-preso-al-secretari-general-de-la-cgt-25-estudiats-i-un-pas-de-la-uab/ 

3. Entrevista a Ermengol Gassiot a Contexto (per Guillem Martínez)
Desde 1966 una universidad no había denunciado a sus profesores

http://ctxt.es/es/20160706/Politica/7096/Universidad-ley-mordaza-PP-ermengon-gassiot-cgt.htm%23.WTFcj7w0RIY.twitter
 

4. El fiscal no és (l’únic) problema (article d'Ermengol Gassiot)

Notícies relacionades amb l'obertura judici oral

5. Medio millón de euros de fianza para los 27 okupas que denunciaron los chiringuitos universitarios

6. Un jutge ordena embargar més de mig milió d'euros a les 27 imputades de la UAB


7. Entrevista als matins de Catalunya Ràdio a Laura Gené i Ermengol Gassiot (encausades cas UAB)
El dimarts passat la periodista Mònica Terribas va entrevistar dues de les encausades per l'ocupació de la UAB. l'Ermengol va fer pública la seva intenció de donar una resposta política a un judici polític, fet que implica que no  es personarà al jutjat per voluntat pròpia sota cap circumstància, tot afrontant les conseqüències que es derivin de la seva decisió.

Àudio de l'entrevista:

Opinió/Comunicats

8. Repressió i incomunicació (article d'Ermengol Gassiot)
La repressió busca, també, condemnar-nos a la incomunicació. Treure’ns la veu encara que seguim parlant 
 https://lasaldelaterra.wordpress.com/2017/05/15/repressio-i-incomunicacio/

9.Desobeïm el procés polític del cas "27 i més" (Comunicat de l'SP de la CGT de Catalunya)


DAVANT LA REPRESSIÓ, ORGANITZACIÓ!

DAVANT UN SISTEMA OPRESSOR, DESOBEDIÈNCIA I SUPORT MUTU!



Deixem de ser una illa
Secció Sindical de CGT Ensenyament-Tarragona
4 de juny, 2017



  



No hay comentarios:

Publicar un comentario