11/10/16

XERRADA D'ARNAU GALÍ SOBRE EKOPROJECT, construint alternatives en suport a les persones refugiades


El Casal Despertaferro de Reus va ser la seu de la xerrada sobre la Comunitat Eko o Ekoproject, un camp autogestionat que s'està forjant a Grècia per dignificar l'espera de les persones refugiades mentres estan seguint un procés burocràtic relantitzat per les polítiques migratòries de la #UErgonya que en millor dels casos acabarà amb la concessió d'asil polític, de reunificació familiar o de relocalització, però en molts d'altres l'opció que triaran serà el retorn al seu país en guerra a causa de les dificulats sobretot emocionals per aguantar aquesta espera.

L'Arnau Galí, una de les persones que viu i impulsa aquest projecte, està fent una estada d'uns quants dies a Catalunya que aprofitarà per difondre els objectius d'aquesta iniciativa per bona part del territori.

La primera part la va dedicar a explicar la situació i el recorregut que han de seguir les persones que arriben a la ciutat grega de Vasilika, que bona part provenen de Síria, però no només. Especialment emotiva va ser la part que va dedicar a explicar com s'ha anat configurant l'Ekoproject, un espai lliure situat al costat del camp militar gestionat conjuntament entre els voluntaris amb les persones en cerca de refugi. Actualment en aquest espai ja funcionen la madrassa, la cuina i la ludoteca.

Des dels col·lectius organitzadors Deixem de ser una illa-CGT Ensenyament, el Casal Despertaferro i Reus Refugi agraïm l'assistència de tothom i l'interès comú per generar projectes de suport des de Reus.


Gràcies Arnau!

Podeu trobar més informació sobre la Comunitat Eko a  https://www.facebook.com/ComunitatEKO/?fref=ts



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario