27/4/16

ADHESIÓ AL MANIFEST DEL GRUP DE TREBALL PER LA DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA A TARRAGONA

MANIFEST DEL GRUP DE TREBALL PER LA DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA A TARRAGONA


La secció sindical de CGT Ensenyament Tarragona "Deixem de ser una illa" s'adhereix al manifest en motiu de la marxa que està organitzant el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona per reivindicar una SANITAT 100% PÚBLICA, UNIVERSAL i de QUALITAT i denunciar, alhora, la privatització encoberta de la sanitat.
 
Es tracta d'una acció que vol situar en el centre de l'agenda política la importància de gaudir d'un model sanitari públic en relació a la titularitat, la gestió i la prestació dels serveis, per tal de garantir que la sanitat sigui un dret i no un mitjà per fer negoci a costa de la nostra salut.

Deixem clar que la lluita per una sanitat al servei de les classes populars no pot ser una lluita a mitges tintes. No acceptem l'actual model que permet que empreses privades rebin milers de milions d'euros públics en forma de concerts econòmics, sense que després puguem fer un seguiment de com s'han gestionat aquests diners. Denunciem que l'actual model de cohabitació públic-privada és la porta d'entrada a la corrupció, a les portes giratòries, al malbaratament de diners públics que han d'anar destinats al nostre benestar. La sanitat catalana està inundada de casos de corrupció i no són casos aïllats, sinó el resultat d'un model avalat per tots els grups polítics que han estat al govern de la Generalitat, principalment per la sociovergència.

A Tarragona hem tingut la sort de comptar amb un hospital de referència a la nostra ciutat, l'Hospital Joan XXIII (HJ23), i volem que aquesta referencialitat sigui real i no només de paraula. Amb l'excusa de les retallades s'ha estat desmantellant el nostre hospital, amb conseqüències nefastes per al personal que hi treballa i també per al conjunt d'usuaris/es que en rebem atenció.

L'estocada final per a seguir assetjant la sanitat pública a la nostra ciutat i a les nostres comarques ha arribat amb els Plans Funcionals, ara anomenats TGN Salut Aliança Estratègica. Es tracta d'un consorci encobert, una eina per a accedir amb facilitat als recursos del poc que queda de 100% públic i gestionar-los com millor beneficiï a l'empresa privada més poderosa de casa nostra: la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

Cal ser conscients que la salut és el nostre bé més preuat i quan retallen o debiliten la sanitat pública ens retallen directament la qualitat, i fins i tot la durada, de la nostra vida. Per això volem que a Tarragona tots i totes us sumeu i ens acompanyeu en aquesta marxa que vol passar pels diferents centres sanitaris que encara són 100% públics, per mostrar el nostre suport a la sanitat pública, i que finalitzarà a les portes de qui en els darrers anys ha experimentat un creixement exponencial, a l'hora que es tancaven les urgències dels Centres d'Atenció Primària (CAP) i es tancaven quiròfans i plantes a l'HJ23.

Perquè...
·         Si ens retallen la sanitat ens roben la vida.
·         La privatització de la sanitat, directa o encoberta, mata.
·         Volem defensar l'Hospital Joan XXIII de les urpes de la sanitat privada.
·         Només un model 100% públic pot garantir que l'únic interès sigui la nostra salut.
·         No volem que ni un cèntim de diners públics ni cap pacient siguin derivats a la sanitat privada.
·         Volem que el conjunt de professionals dels centres sanitaris pugui treballar en condicions dignes per fer la seva tasca.
·         L'accés a una sanitat pública és un dret aconseguir amb lluites, i amb lluites defensarem que no deixi de ser-ho.

Per tot plegat,
suma't a la MARXA en defensa de la SANITAT PÚBLICA UNIVERSAL i de QUALITAT,
que sortirà el proper 19 de maig a les 16h des de la pl. Constitució (Bonavista)
i fem que Tarragona camini per la sanitat en mans del poble i al servei del poble!


No hay comentarios:

Publicar un comentario