18/2/14

El projecte "Com anar sols per la vida" a les jornades de Deixa de ser una illa-CGT


Dins de les jornades "Escola pública i emancipadora... Sí que es pot!" que es faran a l'Escola Els Àngels de Torreforta, a Tarragona, el 25 i 26 d'abril, organitzades per Deixa de ser una illa-CGT, podrem conèixer el projecte "Com anar sols per la vida".


Es tracta d'un projecte conduït per la psicopedagoga Vanessa Torres i la mestra d’educació especial Sandra Badia, que compta amb la col·laboració d’altres docents i amb el suport permanent de la direcció del centre Institut Escola Pi del Burgar de Reus. 
 
El treball que s’hi desenvolupa és amb alumnes amb necessitats educatives especials greus i permanents de l’educació secundària obligatòria que precisen de l'acompanyament i suport de l'adult.

Des d’una perspectiva inclusiva, té per objectius principals: incrementar l’autonomia en la vida diària d’aquests alumnes, fomentar la seva socialització, promocionar el seu desenvolupament emocional i incrementar els coneixements curriculars bàsics. Aquests es treballen fomentant l’experiència directa, dins i fora de l’aula, a través de diferents microprojectes: taller de cuina, hort, galliner, tasques de la llar, servei d’esmorzars, entrellaçats entre ells, permetent el treball continuat dels diferents objectius plantejats i implicant a tota la comunitat educativa: alumnes, famílies, mestres i entorn més proper. 

El projecte ha rebut diverses distincions i reconeixements, entre ells el 16è Premi Batec: Experiències d’Innovació Educativa, a Lleida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario