27/3/13

III Jornades d'educació Llibertat i límits: Educar amb metodologies actives


III JORNADES D’EDUCACIÓ


LLIBERTAT I LÍMITS:

EDUCAR AMB METODOLOGIES ACTIVES

En aquestes III Jornades d’Educació Llibertat i límits: educar amb metodologies actives” proposem espais per a la reflexió al voltant de l’educació en llibertat i de les metodologies actives a l’aula que respectin el desenvolupament dels infants. Creiem que és important conèixer les diferents possibilitats que ens ofereix l’educació no-directiva per tal d’establir ponts entre l’escola lliure i l’escola pública. L’objectiu és posar-nos en contacte amb projectes educatius diferents tant públics com privats per fomentar la millora de les nostres pràctiques educatives.
Estem molt engrescades amb aquesta proposta i desitgem que, un cop més, la trobada de diferents membres de la comunitat educativa ens aporti experiències riques per seguir compartint les nostres inquietuds, dubtes i il·lusions.Les jornades tindran lloc els dies 19 i 20 d’Abril.
El 19 d’abril realitzarem la xerrada inaugural a la seu de la CGT de Tarragona, que serà d’entrada lliure i oberta a tothom.
Les jornades continuaran el 20 d’abril a l’Escola El Miracle  de Tarragona.

Divendres 19___________ _______________________________________________

18h30 h Xerrada inaugural oberta: Escola Lliure ahir i avui”
A càrrec d’en Emili Cortavitarte [Historiador i membre de la CGT] i Marc Alcega [Membre del grup de treball de la XELL]


Dissabte 20 d’abril_____________________________________________________

9.30h Benvinguda i lliurament del material.

10.00h  Tallers expositius

    o   “Treball globalitzat i interdiscipinar: hort, projectes, tallers i racons” 
S’exposarà de quina manera es concreta en la quotidianitat de l’escola la metodologia globalitzada. La presentació mostrarà, mitjançant fotografies i exemples, els treballs realtizats pels alumnes a l’hort, als projectes, als tallers i als racons fent èmfasi en els diferents aprenentatges que els i les alumnes adquireixen.

Es promourà la participació activa i el debat amb les persones assistents.

Míriam Claudio [Mestra i directora de l'escola Poble Nou del Delta ZER Mediterrània]


o       “Importància d'integrar el cos a l’aula” 
La importància de la criança i del vincle, dels pares i dels educadors/es,  en el desenvolupament dels infants i com els malestars psíquics es manifesten en el cos físic.  

Lola Garcia Olalla [Doctora en psicologia i psicomotricista, professora de la URV] i Cèlia Camps [Psicòloga i Psicomotrocista]

o        “Lectoescriptura i creativitat” 

En la nostra societat aprendre a escriure té un papel funcional molt destacat que acostuma a interessar als nens i nenes sense la necessitat directiva de l’adult. Això signfica que desenvolupar la lectoescriptura per una mateixa ens connecta amb la nostra part més creativa.

En el taller mostrarem aquesta connexió i explicarem la importància de la vivencialitat en tot el procés lectoescriptor. 

Cristina Canon [Fundadora de l’escola El Jardí dels Somnis]

o       Matemàtiques manipulatives d'infantil i primària” 

En aquest taller es presentaran un seguit de materials estructurats amb què els infants poden treballar les nocions matemàtiques bàsiques pròpies de l'etapa d'educació infantil i primària. I, alhora, s'exposarà la manera com nosaltres, en el nostre projecte, els presentem, i n'acompanyem l'ús.

Cristina Riba, Mireya Huguet, Maica Granell i Helena López [Educadores del Submarí Lila]


14.00h Dinar

16.00h Taula Rodona:

o       Construcció i límits de l’autoritat a l’aula”

Membres de la taula:

Míriam Claudio [Escola Poble Nou del Delta], Cristina Canon [Escola El Jardí dels Somnis], Simon Jones [Institut IES Cornudella del Montsant], Jordi Martí [IES Pi del Burgar] i Toni Álvarez [Escola Teresa Godes i Domènech].


18.00h Cloenda de les jornades. Amb l’actuació del
Cantautónomo Oscárboles

INSCRIPCIONS
Disposem de 120 places, per apuntar-te, omple el formulari que trobaràs AQUÍ.
La quota de les jornades és de 15 euros. Si no ho pots pagar, posa't en contacte amb nosaltres per correu electrònic iiijornades2013@gmail.com. 
L'ingrés s'ha d'efectuar al núm. de compte corrent 2107 0129 15 3361820293 d'UNNIM com a data límit el 15 d’abril. No oblidis posar el teu nom i cognom i com a concepte JORNADA. 
El preu inclou esmorzar del matí i el dinar vegetarià.
*Aquest any també oferim la possibilitat d'un espai per a la canalla amb un plus de 5 euros. Si estàs interessada escriu-nos un correu per acabar de concretar.
*Si vols portar informació o qualsevol altre material educatiu que creguis interessant per a compartir, tindrem un taula on exposar-lo.
US HI ESPEREM!!!

3 comentarios:

 1. MARETA!
  QUINA BONA PINTA!!!
  MOLTES GRÀCIES PER LA PROPOSTA!!! ÉS MOLT NECESSÀRIA!!!

  A reveure!
  Marta

  ResponderEliminar
 2. Hola! Sóc de Cardedeu un poble de Barcelona, volia saber si està aprop l'estació de tren de l'escola el Miracle?

  moltes gràcies,

  Gina

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Hola Gina,
   l'escola està a 10 mimnuts caminant de l'estació de renfe. Molt a prop, vaja.

   Eliminar