9/9/12

Inici de curs amb VAGA!

Benvolgudes i benvolguts,
coneixeu perfectament la deriva que l'ensenyament públic està portant des de fa uns anys. El desmantellament de l'ensenyament públic és una realitat constatable a tots els nivells educatius i a totes les situacions imaginables. Darrera de les grans declaracions eufemístiques dels comandaments de la nau neoliberal no hi ha més que destrucció. Només així s’entén que darrera del concepte “èxit escolar” que pregona la consellera Rigau hi hagi 20000 alumnes més i 3000 mestres i professors menys i havent de sumar la resta de retallades en recursos materials, beques i construccions. No oblidem el recàrrec econòmic als estudis mitjans i superiors que deixen a milers d'alumnes sense la possibilitat de realitzar aquests estudis per qüestions econòmiques.
Una situació que no és nova i ve de lluny, recordem al conseller Maragall, l'home que no estimava l'escola, però que cada vegada s'agreuja més i més. Davant d'aquesta situació, dels moviments timorats dels sindicats majoritaris i de la manca d'empenta d'una part del professorat, des de l'any passat es van constituir assemblees a les diferents comarques del Camp de Tarragona.
Una tasca que ha de ressorgir per defensar-nos, recordem que les assemblees de zona de l'àrea metropolitana de Barcelona són les que han promogut aquesta vaga d’inici de curs i la posterior indefinida de dos dies discontinua que ja esta convocades (26 i 27 de setembre).
Podem pensar que és una vaga que al Camp de Tarragona agafa a contrapeu i a destemps. A nivell organitzatiu segur, malauradament, però és una convocatòria que permet manifestar el profund malestar i indignació respecte les barrabassades que el departament realitza constantment. La darrera, sense anar més lluny, la doble escala salarial que, de facto, es produeix entre mestres i professors substituts i funcionaris. A mateixa feina menys salari.
Què més hem d'esperar? Tenim una oportunitat, comencem a aprofitar-les.
Què pretenem convocant aquestes vagues:
1. Aturar l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...).
2. Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del desè dia, tal com ha establert el Departament d’Ensenyament per a aquest curs 2012-13.
3. Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.
El calendari de vagues d'inici de curs té continuïtat el 26 i 27 de setembre en forma de vaga indefinida de dos dies setmanals avaluables mensualment mitjançant assemblees.
A l'ensenyament hi haurà 3.000 acomiadats, només a Catalunya. Com en el cas d'altres sectors, no ha passat res. Qui ens havia de defensar, no ho ha fet en la proporció que calia.
Però davant de la gravetat de la situació actual en la qual, a més de l'ensenyament, estan destrossant la resta de serveis públics i estan apropant a moltes famílies treballadores a la misèria, cal començar a prendre mesures proporcionals per algun lloc. I per què no els docents, que som els que ensenyem allò de la solidaritat. Quina millor forma per ensenyar-ho que practicar-ho?
Per això us animem a fer la vaga del primer dia d'inici de curs, el 12 a primària, el 13 a secundària i el 19 a cicles formatius, a més de preparar la vaga indefinida que començarà el 26 i 27 de setembre.
El dimecres 12 de setembre a les 9 hores convoquem a les persones que fem vaga a la porta de l'ajuntament de Tgn, a la plaça de la Font, per anar a les portes de l'Auditori Josep Carreras de Vilaseca, on el president Artur Mas inagurarà el curs acadèmic de la URV. 
A les 18 hores ens concentrarem a la porta dels Serveis Territorials de Tgn del carrer Sant Francesc.
Si voleu informar-nos i/o rebre més informació, a més de coordinar-vos podeu escriure a eductgn@gmail.com o tancadestarragona@gmail.com.
Adjuntem la convocatòria de la vaga perquè ningú us digui que és ilegal....
També us animem a realitzar totes aquelles accions que creieu convenients per aquests primers dies, es tracta d'anar sumant i no restant, sense deixar de caminar.
Aqui teniu un video de la vaga al Baix Penedès!

No hay comentarios:

Publicar un comentario