11/3/12

Acta de l'assemblea de l'Alt Camp!



 Acta de l’assemblea del professorat de l’Alt Camp assistent a la reunió del dia 7 de març.

Amb la presència d’una trentena de persones dels centres següents: Escola Sant Ramon del Pla de Santamaria, ZER Francolí de Picamoixons, Escola de La Riba, Eladi Homs de Valls, Eugeni d’Ors de Valls, Institut Fonts del Glorieta d’Alcover i Institut Narcís Oller de Valls.

Va tenir lloc la reunió informativa i organitzativa per fer front a la política de retallades continuades a l’ensenyament públic.
Primerament es va informar de diferents tipus d’activitats reivindicatives que s’estan realitzant en el territori des del passat mes de febrer: Concentracions, manifestacions, tancades, cercaviles...
Per això es recomana visitar els següents llocs web:
mestres inconformes al facebook
També podeu visitar les pàgines dels sindicats del sector USTEC, SPS, ANPE Catalunya...
En aquests llocs podeu estar informats de moltes de les accions que s’estan realitzant ara mateix.
Tot seguit es va parlar d’algunes accions que s’han fet a centres educatius de l’Alt Camp, a l’IES Fonts del Glorieta d’Alcover assemblea conjunta del professorat i alumnat de batxillerat , realització de pancartes reivindicatives, a l’institut Narcís Oller concentració i cassolada al carrer amb pancarta reivindicativa, a la llar d’infants tancada de membres de la comunitat educativa, s’ha de dir que la tancada va ser suspesa a conseqüència de les pressions rebudes per part de l’administració (delegació territorial).
Pel que fa al capítol de possibles accions contra les retallades s’apunten les següents propostes:
1 – De cara al curs vinent no fer cap sortida amb alumnat que impliqui perllongar l’horari lectiu diari. O sigui que no s’ha de fer cap sortida que suposi algun tipus de pernoctació (Colònies, viatge de final de curs...).
2 – Fer una plantada (vaga de braços caiguts) d’una hora de durada un dia a la setmana de manera indefinida o fins que es pugui. Durant aquesta hora es romandrà fora de classe amb tot l’alumnat al pati. És tracta de convidar a la premsa per donar més ressò a l’acció.
3 – Fer tots els dimarts del curs concentracions a l’exterior del centre educatiu amb pancartes i samarretes reivindicatives (samarretes grogues per exemple). Les concentracions de curta durada es poden fer a l’hora del pati o a l’hora de sortida.
4 – De cara al curs vinent no fer comandes de llibres de text o de llicències digitals com a mesura de pressió.
5 – Vaga de zel, no fer cap tasca administrativa que no ens pertoqui fer segons l’Estatut dels Treballadors.
6 – Secundar les diferents accions de protesta que de manera unitària convoquin els sindicats del sector. Així per exemple fem una crida a participar activament a les properes accions dels dies 13 i 21 de març. (Assemblees, concentracions...).
Acords finals. Crear petites comissions dinamitzadores per centres i portar aquestes propostes a cada claustre per valorar-les i impulsar-les si s’escau.
Hem quedat per retrobar-nos en una nova assemblea a l’Institut Narcís Oller per posar en comú els acords dels diferents claustres i coordinar les accions resultants de les consultes.








No hay comentarios:

Publicar un comentario