9/2/12

Primera tancada de comunitat educativa a La Canonja


Prop de 150 professores, mestres, mares i pares d'alumnes de la comunitat educativa del Camp es van trobar ahir, dijous 9 de febrer, a l'Escola Abril de la Canonja, una de les quatre escoles en lluita que volen tancar en aquestes comarques, per tal de veure's les cares i tancar-se el centre per passar-hi la nit. Es tracta d'una mobilització que ha sortit a partir d'assemblees populars que s'han desenvolupat al Camp durent les darreres setmanes.
Després d'explicar la situació i les amenaces de tancament de l'escola per part d'una mare, va començar l'assemblea, que va decidir una sèrie de propostes per estendre la lluita per una escola pública digna i sense retallades. Es van explicar les situacions de diversos centres que ja han fet mobilitzacions com talls de carretera, assemblees, redacció de cartes explicant la situació a les famílies...
A l'assemblea s'ha pres la decisió de sumar propostes. Així, s'intentarà portar la samarreta groga contra les retallades els dimecres; dimarts que ve dia 14 de febrer l'assemblea se sumarà a la manifestació que es fa a Tarragona contra les retallades i després es farà una assemblea popular de l'ensenyament en un centre de Tarragona (l'Institut Martí Franquès) on farem la tancada de Tarragona, una de les moltes que hi hauran pel territori el dimarts vinent.
També es va decidir penjar pancartes a cada un dels centres amb la llegenda "Per una educació pública de qualitat"; i s'informarà de forma entenedora les famílies de les retallades que els nous pressupostos de la Generalitat inclouen.
Després de l'assemblea es va fer un bonic sopar de carmanyola compartida, abans de veure el documental La doctrina del shock.Cap a dos quarts de dues,  vam anar a dormir una estoneta, fins a les sis del matí.

2 comentarios:

  1. Genial companys i companyes. Felicitats.

    ResponderEliminar
  2. Seria interessant que des de les diferents escoles que estem fent alguna cosa (pancartes, xerrades...) posessim en comú les nostres iniciatives, amb les imatges que tingueu.... Si afegiu el comentari dins la zona en al que us trobeu (hi ha apartats al fòrum per aquest menester), entre tots ens farem una idea més global de la nostra situació i de les actuacions que s'estan duent a terme a prop nostre. Animeu-vos a entrar (i registrar-vos). La web i el fòrum el teniu ja muntats, només falteu vosaltres per fer-lo viure. http://mestres.t15.org/index.php?option=com_kunena&func=showcat&catid=9&Itemid=2

    ResponderEliminar