28/1/21

LA CGT ENSENYAMENT DEMANA EL TANCAMENT PREVENTIU DE L'INSTITUT MAR DE LA FRAU DE CAMBRILS

 


A Educació tenim un problema. L’argument que la conselleria ha utilitzat fins ara no ens serveix, als centres s’hi detecta un augment d’afectació de la COVID  i cal un canvi de rumb sense esperar més.

Així ho constaten les dades que publica el departament d’Educació i que evidencien situacions com la que ara mateix s’hi dóna a l’Institut Mar de la Frau de Cambrils.

 

El passat dilluns 18 de gener va ser el dia que el Departament va escollir per fer el cribratge al professorat i resta de personal de l’escola mitjançant el test automostra, a partir del qual es van detectar dos positius. A partir d’aquell moment l’augment de casos ha estat exponencial, de manera que avui, al centre hi ha 5 grups confinats, 16 casos positius entre l’alumnat i 6 entre docents i PAS, a més, n’hi ha dos amb símptomes i estan pendents dels resultats. 

 

Fins ara l’administració ha intentat assegurar que als centres no hi ha transmissió. Però es dóna la circumstància que 5 alumnes positius es concentren en un mateix grup de 4t d’ESO, i n´hi ha 3 que conviuen en un altre grup del mateix nivell. Una altra dada destacable és la impossibilitat que l’alumnat d’aquests grups pugui guardar les distàncies recomanades per evitar els contagis, ja que tenen ràtios de més de 30 alumnes

 

Tot i que el Departament s’ha afanyat a cobrir les substitucions del professorat afectat, la situació del centre en aquests moments és constatablement insegura. L’administració, tot i les circumstàncies, no assegura les mascaretes FFP2 i confia que sigui el centre i el personal qui en facin la compra.  

Aquesta situació és del tot inacceptable i posa en risc la comunitat educativa del Mar de la Frau, i, inevitablement, la qualitat educativa, a més a més de conduir a un augment de l’absentisme per la necessitat de precaució.

Per tot això, des de CGT Ensenyament exigim al Departament que:

  Aturi l’activitat lectiva presencial amb la finalitat de prevenir més contagis

  Activi un cribatge de PCR per assegurar que la incorporació al centre es faci en condicions de seguretat

  Proporcioni els EPIs adients per a tot el personal educatiu

Si el Departament no aplica les mesures per vetllar per la seguretat d’alumnat i personal, la CGT Ensenyament entrarà una denúncia a Inspecció de Treball, igual que ha fet en altres casos en què s’ha posat en risc la seguretat del personal.

CGT ENSENYAMENT

Comarques de Tarragona


No hay comentarios:

Publicar un comentario