7/11/16

EMILI CORTAVITARTE: FRANCESC FERRER I GUÀRDIA I L'ESCOLA MODERNA

CURS ELS INICIS DE LA PEDAGOGIA LLIBERTÀRIA A CATALUNYA
A LA SELVA DEL CAMP

Arriba la 4a sessió del curs "Els Inicis de la Pedagogia Llibertària a Catalunya" a La Selva del Camp. 

La xerrada la durà a càrrec l'Emili Cortavitarte i es farà aquest dijous 10 de novembre a les 18:30 a l'Auditori de Santa Llúcia.

Assistència oberta a tothom. Us hi esperem!



Deixem de ser una illa
CGT Ensenyament Tarragona

6/11/16

CONCURS DE TRASLLATS ENSENYAMENT: XERRADES INFORMATIVES


Hem organitzat 2 xerrades infomatives sobre el procediment del concurs de trasllats d'Ensenyament per al curs 2016-2017.
La primera serà al local de CGT Tarragona el proper dimecres dia 9 de novembre i el dia 16 serem al local de la Federació Comarcal Baix Camp-Priorat a Reus.

Normativa:
RESOLUCIÓ ENS/2292/2016, d'11 d'octubre al   DOGC núm. 7235 - 27.10.2016 (PRI i ESO) i 
RESOLUCIÓ ENS/2293/2016, d'11 d'octubre al DOGC núm. 7235 - 27.10.2016 (SEC,Inspecció..)

Termini: del 8 al 28 de novembre

Per qualsevol dubte també us podeu escriure a aquesta adreça:  
eductgn@gmail.com



Deixem de ser una illa
CGT Ensenyament Tarragona

2/11/16

EL #5N SEREM A TARRAGONA A LA MARXA CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES


MANIFEST 5 N
UN CRIT CONTRA LES VIOLENCIES MASCLISTES
La Plataforma Feminista 5N a Tarragona convoquem tota la ciutadania a una marxa contra les violències masclistes el proper 5 de novembre a les 12h a la Plaça Imperial Tàrraco de Tarragona. Ens manifestarem de nou per a l’eradicació d’unes violències que ens segueixen sometent en tots els àmbits de la nostra vida.
DENUNCIEM:
• La pervivència d’un sistema heteropatriacal i capitalista, origen i nucli de totes les violències, que tolera la desigualtat i resta credibilitat i autoritat a les dones i que està present a totes les estructures de la societat.
• Que les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població a la nostra societat.
• La violència sexual que pateixen totes les dones i les nenes refugiades, tant en els països d’origen del conflicte, com en el procés de trànsit i en els països d’acollida.
• Que des de l’any 1999, hi ha hagut més de 1.378 feminicidis per violència masclista a diferents territoris de l’Estat Espanyol. Enguany, fins a dia d’avui han estat assassinades 76 dones.
• Tots els fonamentalismes religiosos heteropatriarcals i misògins que vulneren els drets fonamentals de les dones, justificant les violències masclistes.
• Que aquestes violències masclistes es legitimen i perpetuen a partir de diversos sistemes i espais com són la militarització de les societats, violències institucionals, feminització de la pobresa, precarietat laboral, la imposició de normes estètiques, els racismes...
• Una cultura masclista que ens devalua, ens cosifica i ofega les nostres veus. Perquè les violències masclistes es manifesten no només contra les dones, sinó també contra totes aquelles persones que no responen a la sexualitat heteronormativa imposada, és a dir, les dones bisexuals, lesbianes, transsexuals, transgèneres i intersexuals.
• La utilització de la custòdia compartida imposada com a forma de violència contra les dones.
• Les retallades sistemàtiques en tots els recursos públics i, més concretament, en els recursos especialitzats contra les violències masclistes.
• Que totes les lleis contra les violències de gènere i/o violències masclistes, tant l’espanyola del 2004, com la catalana del 2008, la valenciana del 2012, o la legislació referent de Ses Illes no han anat acompanyades de prou dotació pressupostària i dels recursos adients que permetessin el desplegament integral d’aquestes lleis.
• Que el Sistema Judicial reprodueix les estructures patriarcals i perpetua les violències masclistes, cosa que afavoreix la desprotecció de les dones en risc i invisibilitza i minimitza les violències viscudes.
• Denunciem, per tant, una evident manca de voluntat política per eradicar les violències masclistes.
Per tot això, la Plataforma Feminista 5N a Tarragona
EXIGIM:
• Que tota la societat en l’àmbit personal, col·lectiu i molt especialment les seves organitzacions i institucions de govern es comprometin en la prevenció i l’eradicació de les violències masclistes.
• Que les mesures i els recursos incloguin tant la violència exercida en l’àmbit de la parella, com les agressions sexuals al carrer, l’assetjament sexual i per raó de sexe i d’identitat sexual en l’àmbit laboral, la tracta amb finalitats d’explotació sexual i laboral de dones i nenes i tot tipus de violències masclistes.
• Que s’eliminin totes les traves existents per a les dones migrants en situació irregular per accedir a les mesures d’atenció integral i protecció efectiva contra la violència de gènere.
• Que es faci efectiva la possibilitat de rebre asil o refugi polític per motius de persecució per violència masclista, opció sexual i d’identitat de gènere.
• Models d’atenció feministes, que han de ser integrals i multidisciplinaris i han d’incloure processos de recuperació, reparació i acolliment. Han d’estar centrats en l’apoderament de les dones i han de partir de les seves necessitats. Perquè això pugui dur-se a terme, totes les persones que les atenguin han de tenir formació feminista.
• Que la prevenció contra les violències masclistes sigui una política prioritària, que inclogui un sistema coeducatiu en totes les etapes educatives i la formació específica per a tot el personal professional que intervé en els processos educatius.
• Que els mitjans de comunicació i de producció cultural es comprometin en la lluita contra les violències masclistes, que facin un tractament adequat de les diferents violències masclistes, visibilitzant-les, evitant tractar-les amb sensacionalisme morbós i utilitzant un llenguatge i unes imatges no sexistes.
• Que es desenvolupi i implementi el Conveni d’Istanbul i el compliment de les recomanacions de la CEDAW. Que es reformin les lleis perquè estiguin reflectides totes les formes de violència contra les dones.
• Que el Sistema Judicial assumeixi la responsabilitat envers la violència masclista, que generi estructures reals de protecció, que ampliï la qualitat i quantitat dels torns d’ofici amb perspectiva feminista, que respecti els processos i les necessitats de les dones i implementi mesures de justícia real i efectiva.
Seguim i seguirem denunciant i recordant, avui i sempre, que la violència és responsabilitat de qui l’exerceix, no de qui la pateix.
Per la construcció d’una societat digna, lliure de violències per a totes i tots cal escoltar i reconèixer:
Que el moviment feminista som la clau de la transformació cultural i social. Sense les dones no hi ha revolució.
Que som milions de dones sostenint la vida i construint relacions lliures de violència. Perquè les pràctiques de llibertat femenina són mediació universal per a la transformació de la feminitat i de la masculinitat.
Que les dones teixim xarxes i sense xarxes no es pot abordar el canvi social. Les organitzacions de dones feministes som referents de voluntat i acció política per a la llibertat, la vida, l’equitat, la pau i la sostenibilitat.
Les unes al costat de les altres, practicant l’autoorganització, l’apoderament i l’autodefensa feminista, diem prou a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures perquè:
PERQUÈ ENS HI VA LA VIDA.
PERQUÈ VOLEM UNA VIDA LLIURE I LLIURE DE VIOLÈNCIES.
PERQUÈ ENS VOLEM VIVES; CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, AUTODEFENSA FEMINISTA.
Ens tornem a trobar a tots els carrers de pobles i ciutats el 25 de novembre, dia Internacional de la no violència contra les dones i les nenes.

Tarragona, 1 d’octubre 2016

ARTICLE OPINIÓ CGT ENSENYAMENT LLEIDA: PROU INTROMISSIONS A L'EDUCACIÓ!




La setmana passada els mitjans de comunicació ens informaven que el Bisbat de Solsona oferirà formació sobre sexualitat no només als seus adeptes sinó que també a les escoles de la comarca -siguin públiques o privades-. No deixa de sorprendre’ns que una entitat patriarcal, molts cops bel·ligerant amb les dones, que fomenta la discriminació en el seu si, que predica des del celibat i que promou una sexualitat heterosexual i amb finalitats reproductives, vulgui formar a les futures generacions sobre aquest aspecte.

Creiem que a cap confessió -catòlica, jueva  o musulmana- se li ha de permetre immiscir-se en aspectes personals i molt menys fer-ho des de l’escola pública. Més greu encara és que ho faci en temes de sexualitat i família, quan és de tothom sabut que no respecten ni comparteixen aspectes reconeguts social i legalment com les famílies i sexualitat entre persones del mateix sexe.

Des de la comunitat educativa, tant famílies, com professorat i sindicats estem perplexos davant la passivitat, inoperància o connivència del Departament d’Ensenyament respecte a entitats que s’estan immiscint de forma més o menys directa en aspectes educatius. 

Entitats financeres -que han arruïnat les famílies i l’economia del país- que entren als instituts a explicar la seva visió de l’economia i els estalvis, empreses alimentàries parlant d’educació per la salut, o entitats religioses adoctrinant sobre sexualitat. Quin serà el proper improperi que permetrà el Departament? 

Tot això no és casualitat, estem assistint a l’esperpèntic desmantellament de l’educació pública amb la mediació expressa del Departament comandat per JuntsPerqueSi. Primer buiden de contingut alguns aspectes que han de ser educatius, amb negligència i mala fe i després com evidentment no funcionen, l’ofereixen al millor postor, ja sigui la formació dels mestres o l’educació " financera" de l’alumnat. Aquesta formula ja ens la sabem.

El que ens preguntem és, fins quan la ciutadania ens quedarem de braços creuats mirant com desmunten l’estat del benestar? Encara no hi ha prou motius per sortir al carrer? Per manifestar-nos enèrgicament? Per fer vaga? No ens han tret prou drets com a classe treballadora? No arrosseguen prou els nostres fills i néts cap a un futur negre i massa incert? Nosaltres ho tenim clar, seguirem a les trinxeres de la justícia social. Mobilitzant per una educació de qualitat, pública, laica i on es fomenti el pensament crític per caminar cap un desenvolupament integral i sostenible del conjunt de la societat. Per un model de Departament que posi per sobre de tot els interessos de la societat i no els dels lobbies o les empreses.

Secció Sindical d’Ensenyament de la CGT Lleida