19/9/12

Assemblea 25 de setembre, per la creació d'una coordinació d'interzones a Tarragona

Benvolgut/da

Som un grup de mestres, professors i professores cansades de les retallades en educació, que estimem la nostra feina i que pensem que és una salvatjada el que està passant. Si també creus que no podem oferir qualitat si no es cobreixen les baixes des del primer dia i creus que val la pena lluitar per la nostra dignitat com a professionals en contra del desmantellament de l'ensenyament públic...

Volem organitzar-nos per tenir l'oportunitat de dir la nostra i fer sentir la nostra veu! Dimarts 25 de setembre a les 19h ens trobarem en assemblea a l'Institut Martí i Franquès de Tarragona. 

En aquesta assemblea parlarem de què podem fer els i les mestres, professors i professores i tots els membres de la comunitat educativa, per organitzar-nos millor i assolir els nostres propòsits per aturar aquestes vergonyoses retallades. 

 Per tal que sigui una reunió útil i dinàmica hem elaborat una ordre del dia que al principi de l'assemblea és podrà modificar o completar: 

 1.- Proposta de creació de la COORDINADORA D'INTERZONA DEL SERVEI TERRITORIAL DE TARRAGONA!!:

 - Objectius
 - Organització 
 - Coordinació

 2.- Consensuar accions i mesures Diguem la nostra! Organitzem-nos entre nosaltres i siguem creactives!

 Deixem de ser illes....

12/9/12

Davant el desmantellament de l'ensenyament públic: NO CALLAREM



“Qui calla, atorga”

És inevitable fer una crida recordant aquesta màxima. No estem vivint un moment en què sigui possible mirar cap a una altra banda, amagar el cap sota l'aixella, fer com que hi ha urgències quotidianes que no permeten mirar de front el que succeeix.

I tot plegat amb la dificultat afegida dels condicionants que la societat ens imposa. Condicionants que configuren les nostres vides sota la més absoluta soledat, aïllament, desconcert, ignorància i desorientació. Vivim més connectades que mai però alhora, paradoxalment o no, més soles.

És per això que fem un crit d'impotència: per denunciar les polítiques que ens veiem obligades a patir en la més absoluta impunitat. Polítiques injustes amb els que menys tenen, polítiques que estan destinades a precaritzar l'educació i els altres sectors públics, polítiques que es tradueixen en retallades sagnants que a la llarga només repercutiran en la davallada qualitativa d'uns sectors necessaris per la seva característica constituent: el fet de ser públics, per a tothom, sense distincions de cap tipus.

Ens reunim en aquest acte per visibilitzar el nostre descontent, la nostra impotència, la nostra invisibilitat imposada, el nostre silenciament, la seva indiferència. Indiferència a les injustes retallades que saben que només serveixen per sotmetre a una ciutadania cada cop més aïllada i amb menys eines reals per fer-se sentir.

La vaga convocada pels docents, el primer dia d'inici de curs, vol mostrar el seu rebuig incondicional a les polítiques que el Departament d'Ensenyament està duent a terme. Polítiques que tindran repercussions en el dia a dia de les escoles, no només entre els professors i professores sinó també entre els educands i les seves famílies.

El maltractament i la indignitat amb què són tractades les interines/substitutes repercuteixen no només en la precarització de les seves vides sinó també en el debilitament d'una institució escolar que a poc a poc oblida la seva tasca d'apoderament educatiu per quedar relegada a la contenció social d'uns ciutadans cada cop més empobrits.

Som conscients de la dispersió de les crítiques però també sabem que el descontent es respira en la quotidianitat de totes nosaltres, en les nostres famílies, en els nostres veïns i veïnes, al nostre barri i a la nostra ciutat. És per això que fem una crida a la visibilització d'aquest descontent, a no callar, a sortir al carrer, a organitzar-nos, cadascú entre els seus possibles i els seus desitjos.

Fem una crida per fer-los veure que qui estan sols són ells i no nosaltres. Que nosaltres som la majoria de la població, que som una multitud sense feina, una multitud endeutada, robada i estafada pels bancs, robada i estafada pels polítics que ens ignoren i ens menteixen. Uns polítics que miren pel seu propi benefici i pels dels seus amics. Uns polítics que no s'empobreixen amb aquesta crisi sinó que fan una purga per assegurar-se un major tros del pastís.

Som moltes més les que estem fartes de la seva impunitat; només ens cal creure que, per una qüestió de dignitat personal, és necessari no callar i fer-se sentir.

Els i les docents que avui fem vaga fem aquesta aposta personal per la dignitat, sense importar-nos el número, perquè creiem que és una qüestió de solidaritat i de compromís.

Si ens volen maltractar que, com a mínim, no sigui amb la nostra complicitat.


No callarem!







9/9/12

Inici de curs amb VAGA!

Benvolgudes i benvolguts,
coneixeu perfectament la deriva que l'ensenyament públic està portant des de fa uns anys. El desmantellament de l'ensenyament públic és una realitat constatable a tots els nivells educatius i a totes les situacions imaginables. Darrera de les grans declaracions eufemístiques dels comandaments de la nau neoliberal no hi ha més que destrucció. Només així s’entén que darrera del concepte “èxit escolar” que pregona la consellera Rigau hi hagi 20000 alumnes més i 3000 mestres i professors menys i havent de sumar la resta de retallades en recursos materials, beques i construccions. No oblidem el recàrrec econòmic als estudis mitjans i superiors que deixen a milers d'alumnes sense la possibilitat de realitzar aquests estudis per qüestions econòmiques.
Una situació que no és nova i ve de lluny, recordem al conseller Maragall, l'home que no estimava l'escola, però que cada vegada s'agreuja més i més. Davant d'aquesta situació, dels moviments timorats dels sindicats majoritaris i de la manca d'empenta d'una part del professorat, des de l'any passat es van constituir assemblees a les diferents comarques del Camp de Tarragona.
Una tasca que ha de ressorgir per defensar-nos, recordem que les assemblees de zona de l'àrea metropolitana de Barcelona són les que han promogut aquesta vaga d’inici de curs i la posterior indefinida de dos dies discontinua que ja esta convocades (26 i 27 de setembre).
Podem pensar que és una vaga que al Camp de Tarragona agafa a contrapeu i a destemps. A nivell organitzatiu segur, malauradament, però és una convocatòria que permet manifestar el profund malestar i indignació respecte les barrabassades que el departament realitza constantment. La darrera, sense anar més lluny, la doble escala salarial que, de facto, es produeix entre mestres i professors substituts i funcionaris. A mateixa feina menys salari.
Què més hem d'esperar? Tenim una oportunitat, comencem a aprofitar-les.
Què pretenem convocant aquestes vagues:
1. Aturar l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...).
2. Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del desè dia, tal com ha establert el Departament d’Ensenyament per a aquest curs 2012-13.
3. Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.
El calendari de vagues d'inici de curs té continuïtat el 26 i 27 de setembre en forma de vaga indefinida de dos dies setmanals avaluables mensualment mitjançant assemblees.
A l'ensenyament hi haurà 3.000 acomiadats, només a Catalunya. Com en el cas d'altres sectors, no ha passat res. Qui ens havia de defensar, no ho ha fet en la proporció que calia.
Però davant de la gravetat de la situació actual en la qual, a més de l'ensenyament, estan destrossant la resta de serveis públics i estan apropant a moltes famílies treballadores a la misèria, cal començar a prendre mesures proporcionals per algun lloc. I per què no els docents, que som els que ensenyem allò de la solidaritat. Quina millor forma per ensenyar-ho que practicar-ho?
Per això us animem a fer la vaga del primer dia d'inici de curs, el 12 a primària, el 13 a secundària i el 19 a cicles formatius, a més de preparar la vaga indefinida que començarà el 26 i 27 de setembre.
El dimecres 12 de setembre a les 9 hores convoquem a les persones que fem vaga a la porta de l'ajuntament de Tgn, a la plaça de la Font, per anar a les portes de l'Auditori Josep Carreras de Vilaseca, on el president Artur Mas inagurarà el curs acadèmic de la URV. 
A les 18 hores ens concentrarem a la porta dels Serveis Territorials de Tgn del carrer Sant Francesc.
Si voleu informar-nos i/o rebre més informació, a més de coordinar-vos podeu escriure a eductgn@gmail.com o tancadestarragona@gmail.com.
Adjuntem la convocatòria de la vaga perquè ningú us digui que és ilegal....
També us animem a realitzar totes aquelles accions que creieu convenients per aquests primers dies, es tracta d'anar sumant i no restant, sense deixar de caminar.
Aqui teniu un video de la vaga al Baix Penedès!

4/9/12

CONVOCATÒRIA DE VAGA A L’ENSENYAMENT PÚBLIC


LA LLUITA ENS DÓNA EL QUE LA CONSELLERA ENS PREN!



La Coordinadora d’Interzones, nascuda arran de l’autoorganització del professorat actiu en la defensa d’un ensenyament públic i de qualitat, ha acordat un calendari de mobilitzacions per al curs 2012-13 a fi de posar fre a les polítiques neoliberals mitjançant les quals el Departament d’Ensenyament està destruint el nostre model públic d’educació. Un model reivindicat i construït durant dècades sobre l’esforç continuat de mestres i famílies en la voluntat d’avançar cap a una societat socialment justa i emancipadora, i que tot just ara veiem com està sent enderrocat a cop de decret des d’un govern que actua a l’esquena de les necessitats de la majoria social treballadora i de la gent dels sectors socials més precaritzats. Aquella gent, no ens n’oblidem, que sempre ha estat acollida per l’escola pública amb la voluntat de garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, valors fonamentals en el nostre ideari com a educadors i sense els qual no resulta possible la construcció d’una societat digna on fer créixer els nostres infants i joves.

En vista de l’atac sense precedents en temps de democràcia que està patint l’educació pública al nostre país, junt amb altres sectors primordials com la sanitat i els serveis socials; enfrontats diàriment a la pèrdua de qualitat en l’atenció a l’alumnat que impliquen les mesures imposades i a la precarització contínua de les nostres condicions laborals, no veiem cap altra opció més que plantar-nos dràsticament per aturar el que considerem que és un retrocés social de conseqüències imprevisibles. Per aquestes raons, des de la Coordinadora interzones, com a òrgan de decisió assembleari del professorat, amb el suport de la Federació d’Ensenyament de la Confederació General del Treball (CGT), hem convocat formalment una vaga dels centres educatius públics els dies 12, 13 i 19 de setembre (coincidint amb el primer dia lectiu dels diferents centres públics de primària, secundària, cicles i escoles d’adults), i els dies 26 i 27 de setembre amb la intenció de continuar amb una vaga indefinida discontínua de dos dies setmanals, avaluable pel propi òrgan convocant en assemblea, fins que el Departament accepti obrir un període de negociació amb el col·lectiu que permeti retornar als centres públics la qualitat, els recursos i els docents necessaris per afrontar amb garanties d’èxit l’educació de les futures generacions.
La nostra Plataforma reinvindicativa es basa en els tres objectius mínims següents:
1. Aturar l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...).
2. Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del desè dia, tal com ha establert el Departament d’Ensenyament per a aquest curs 2012-13.
3. Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.
Fem una crida a les organitzacions sindicals a fer costat a les assemblees de treballadors en aquesta lluita que estem a punt d’iniciar. Sabem que el camí no serà fàcil, però estem convençuts que és necessari. Perquè l’educació pública i de qualitat no està en venda ni de rebaixes, la lluita serà llarga i ha de ser de tots. Encoratgem la col·lectivitat educativa i el conjunt de la societat a avançar junts per reconquerir el que ens estan robant: la lluita és l’únic camí!



Coordinadora d’Interzones

Acte informatiu sobre la situació de la UEC Casa Caritat-Ajuntament de Valls

Acte informatiu sobre la situació de la UEC Casa Caritat-Ajuntament de Valls
 
Dimecres 5 de setembre
a les 17h a Casa Caritat de Valls
Aturem el desemparament institucional als nostres joves


L'Ajuntament de Valls pretén tancar o subrogar un servei educatiu que fa 11 anys que atén alumnat d'ESO de l'Alt Camp

Col·loqui-debat sobre les conseqüències de la manca de polítiques socials i educatives a les nostres ciutats i pobles.
És possible defensar una xarxa d'atenció als joves davant la destrucció i precarització dels espais i agents educatius?


Assistim a la destrucció massiva dels nostres drets socials i laborals per part dels nostres propis representants polítics, tot plegat, per sostenir un model de funcionament econòmic i social irracional i injust. Quan aquesta màquina desenfrenada passa per sobre de les nostres vides, dels nostres llocs de treball, de l'educació de les nostres filles i fills, del futur dels nostres alumnes...
cal decidir si es moment de plantar-se i dir prou.
Si a més a més presenciem a nivell local la manca de polítiques educatives i socials i la defensa d'un únic model basat en la subsistència de l'status d'una classe política aïllada i sense propostes que assegurin la cohesió social de la població...
potser cal identificar qui són els responsables de que les coses no funcionin, senyalar quines són les pràctiques que condemnen a molts i arrauleixen a uns pocs, desemmascarar el fals discurs de que els serveis públics no són sostenibles i la privatització de tot el que s'ha aconseguit durant dècades és una sortida solvent pel conjunt de la població.

La trajectòria de la UEC de Casa Caritat , la funció social i educativa que ha desenvolupat durant més d'una dècada, es contraposa al maltracte institucional que ha rebut durant la seva activitat educativa. Ara encarant el curs 2012-2013 l'Ajuntament de Valls es planteja la seva extinció o la seva subrogació en condicions encara més precàries, en definitiva, l'administració local defuig de l'encàrrec social que té la UEC i dona pas al desemparament dels seus alumnes.

El proper dimecres 5 de setembre a les 17h us convidem a un acte informatiu per compartir la situació de la UEC i a una xerrada col·loqui amb la resta d'agents educatius del territori que es troben en situacions semblants.

compartir estratègies- revalorar la tasca educativa- defensar la dignitat